Wie ben ik?

inspirerend coach

Het grootste deel van mijn loopbaan was ik leidinggevende. Ik ben gecertificeerd coach en zelfstandige in bijberoep.
Groeimotor zijn is één van mijn talenten. Ik geniet ervan als ik mensen tot reflectie en meer zelfbewustzijn breng. Of het nu in een uitdagende werkcontext is (leidinggeven bv.) of in het uitdagend leven (bij diagnose kanker bv.)

Vraag een intake gesprek aan

 

herwig hermans aliento coaching

Ik groeide op tussen stad en bos.

In mijn jonge jaren waren lezen, sporten en muziek ontdekken mijn lievelingsbezigheden. Een belangrijke wending was de vraag of ik een chirogroep weer op de rails wou krijgen. Al snel combineerde ik het lokaal engagement met verantwoordelijkheid opnemen in gewest, verbond en nationaal. Cursus geven aan (groeps)leiding was een enorme leerschool.

Als volwassen begeleider richtte ik later een chirogroep op en ik gaf samen met mijn vrouw mijn drie dochters de chiromicrobe door.

ik groeide op tussen stad en bos

In mijn loopbaan nam ik tot 2019 een leidinggevende rol op.

In de context van het jeugdwerk, in armoedebestrijding en hulp- en dienstverlening aan gedetineerden. Als teamverantwoordelijke en als directeur. Zowel bij middenveldorganisaties als bij de overheid. Vanaf 2019 werd mijn hoofdjob coach en trainer bij de Vlaamse overheid.
De opleiding inspirerend coachen (Jef Clement) vond ik zo inspirerend dat ik er sterk in investeerde en ook een bijberoep startte.

rustig – gedreven – veelzijdig – betrokken
verantwoordelijk – nieuwsgierig
veerkrachtig – analytisch

Ik verdiepte me verder in …

Teamcoaching, stress- en burn-outcoaching, coaching bij kanker, systemisch coachen, intuïtieve ontwikkeling, talenten-benadering, Human Being Management…
En ik blijf vooral uit de vele praktijkuren als coach, trainer inspirerend coachen, begeleider van intervisies en supervisies bijleren.

inspirerend coach teamcoaching, coaching bij kanker, individuele coaching

individuele coaching

In een gesprek help ik graag bij het zoeken naar de essentie. Naar waar het nu echt om draait. Welke zorgen en verlangens er spelen. En waar de goesting nog zit.

Meer informatie

groepswerk

  • Teamcoaching
  • Intervisie – supervisie
  • opleiding

Al de mogelijkheden

"Zijn positie ten aanzien van/met /in de groep. Humor. Duidelijkheid. Structuur. Bovenal sterk in wat hij aanbiedt! Inspirerend om van iemand met die bagage te mogen leren."
"Vergis je niet, waar ik ook ga, ik neem altijd wel een stukje ‘Herwig’ mee. Je stond voor mij voor ‘rust’ en ‘stabiliteit’, met je praten deed deugd en gaf me de indruk nadien wijzer te zijn, een olifant minder zwaar te wegen."
Ex-teamlid en coachee
"Ik hoop dat nog heel wat mensen kunnen genieten van je coachende vaardigheden. Ik sta nog steeds sterker in mijn schoenen door o.a. het afgelegde traject bij jou."
Coachee A.D

Veerkracht is geen abstract begrip voor mij.

Gezondheidsproblemen van mezelf en van naasten, herval en verlieservaringen stelden me – net als zovele anderen – al meermaals op proef. Telkens een uitnodiging om bewust in het leven te staan. Ook die waardevolle ervaringskennis zet ik graag in.

Mogen bijdragen aan bewustwordingsprocessen van leidinggevenden en van mensen die ondanks lijden weer leiding willen nemen in hun leven… daar haal ik veel voldoening uit.

Veerkracht is geen abstract begrip voor mij.

miniavontuurtje

Soms komen er woorden neerdwarrelen. Nu en dan vormen die een zin of twee. Die zet ik dan op papier en voor ik het goed en wel zelf besef, heb ik een kort tekstje geproduceerd.

Observaties, ervaringen, overpeinzingen. Met geen grotere ambitie dan jou even doen glimlachen en doordenken. Kleine avontuurtjes worden een soort miniatuurtje. Een beetje schilderen met woorden, noemde iemand het.

Je kan ze hier lezen

Wir haben das Afgeschaft!

Wil je aan de slag met je uitdagingen of met de tegenslagen die werk en leven op je pad brengen?

Het is heel normaal dat je even wil toetsen of je de samenwerking ziet zitten. Daarom start ik liefst met een intakegesprek.

Nog vragen? Stuur gerust een mail of bel me op (een beller is altijd sneller!)

Vraag een intake gesprek aan Bel me op 0499 949 709

contacteer herwig via mail